Πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και λίγο σεβασμός από το υπουργείο Οικονομικών στον κλάδο των λογιστών

Πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και λίγο σεβασμός από το υπουργείο Οικονομικών στον κλάδο των λογιστών

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Νομού Ηρακλείου και Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η Κύριος Νίκος Λειβαδιωτάκης μίλησε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη αναφερόμενος στα τρέχοντα θέματα της οικονομικής επικαιρότητας και ειδικά αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει φιλότιμο και σεβασμός από το υπουργείο οικονομικών στο κλάδο των λογιστών-φοροτεχνικών & οικονομολόγων διότι ο μήνας Ιούλιος όντως ο ποιο δύσκολος του έτους από δηλωτικές υποχρεώσεις όπως έκδοση ΦΠΑ ,ΑΠΔ,ΕΦΚΑ,ΕΡΓΑΝΗ ,προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ μας έχουν Βάλη παράλληλα και την θηλιά στο λαιμό για να αποστείλουμε 3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έως 27 Αυγούστου μην έχοντας δικαίωμα στην ασθένεια στην ξεκούραση και εν τέλη στο δικαίωμα των ολιγοήμερων διακοπών μετά από 18 μήνες πίεσης λόγο covid εφαρμόζοντας όλα τα οικονομικά μέτρα και της εκατοντάδες διατάξεις του COVID μέσα από τα γραφεία μας . Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση των φορολογουμένων και την παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως των Σεπτέμβριο του 2021 . Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι με αργούς ρυθμούς εξακολουθεί να προχωρά η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς όλο και μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ αυτών που έχουν ήδη κατατεθεί σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό πέρυσι. Η επιβράδυνση που παρατηρείται στο ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αυξάνει και τις «φωνές» των λογιστών οι οποίοι εκτιμούν πλέον ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Νίκος Λειβαδιωτάκης επίσης ενημέρωσε τους ακροατές του politica ότι για φέτος έχουν τέσσερις επιλογές οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τον φετινό φόρο εισοδήματος , με εφάπαξ πληρωμή με έκπτωση 3% , οκτώ άτοκες δόσεις μέσω εφορίας, 12 – 24 άτοκες δόσεις ,μέσω της πάγιας ρύθμισης, αλλά και πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας .

advanced-floating-content-close-btnΗ δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.